معرفی چند غذای محلی ایرانی
معرفی چند غذای محلی ایرانی از سایت ویکی کتاب
فهرست زیر شامل شیرینیها، نانها، مرباها، ترشیها، سالادها و غذاهای شیرین ایرانی نمیباشد.
- آبگوشت دیزی سنگی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش اوماج/آش اماج (آذربایجان شرقی) (تبریز) و (کردستان)
- آش دندونی تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش شیله عدس (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش قوروت قیله (آذربایجان شرقی)
- آش ماست تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش کلم برگ (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گوجهفرنگی (آذربایجان شرقی) و (همدان)
- آش گوشواره (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گیلدیک (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- آش یخ (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- بادمجان شکم پر تبریز/قارنی یاریخ (آذربایجان شرقی)
- برنج کاسهای آذری (آذربایجان شرقی)
- بورانی کدو سبز قلمی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دویماج (آذربایجان شرقی)
- خورش هویج (آذربایجان شرقی)
- رشته پلو قیسی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- ریزه کوفته (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه بادمجان (آذربایجان شرقی)
- دلمه برگ مو (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه کلم پیچ/کلم برگ (آذربایجان شرقی)
- ساج کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- سوغان سو (آذربایجان شرقی) (اهر)
- شوربای تره تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- شیرپلوی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- قورماشورباسی (آذربایجان شرقی)
- قویماق (آذربایجان شرقی)
- کلا جوش (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- کوفته تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- کوکوی لوبیا سبز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- گشنیز کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) (ماکو)
- لوبیا پلوی تبریزی (آذربایجان شرقی)
- آبگوشت کشک (آذربایجان غربی) و (مرکزی) و (لرستان)
- آبگوشت ماست /گاتخ شورباسی (آذربایجان غربی)
- آش برگ مو/یارپاخ یرتخلسه (آذربایجان غربی)
- آش بلغور ارومیه/یارما آشی/شوربای بلغور (آذربایجان غربی)
- آش یرتخلی (آذربایجان غربی)
- شورجه ارومیه (آذربایجان غربی)
- چهمجه (آذربایجان غربی) (نقده)
- خورش ارومیه (آذربایجان غربی)
- قورمه آذری (آذربایجان غربی)(مهاباد) و (کردستان)
- کله جوش/کاله جوش (آذربایجان غربی) و (زنجان)
- گوزلمه (آذربایجان غربی) (ارومیه)
- گیزاتما (آذربایجان غربی)
- آش دوغ (اردبیل) و (قزوین) و (همدان) و (کردستان) و (مازندران) و (شیراز) و (ارومیه) و (کرمانشاه)
- تاس کباب (اردبیل)
- ترشی گرما (اردبیل)
- چیغریتمای مرغ (اردبیل)
- خورش پیچاق قیمه (اردبیل)
- خورش ترشی قیمه (اردبیل)
- دمی یارما (اردبیل)
- سوتی پلو (اردبیل)
- قیساوا (اردبیل)
- قیسی پلو (اردبیل)
- کشمش پلو (اردبیل)
- آبگوشت لوبیا سفید کاشان (اصفهان) (کاشان)
- آش سماق (اصفهان)
- بریانی/بریونی (اصفهان)
- جوجویی تاس کباب (اصفهان) (کاشان)
- چلو دیزی (اصفهان) (کاشان)
- حلیم بادمجان (اصفهان) و (شیراز) و (کرمان)
- خورش ماست (اصفهان)
- قیمه ریزه اصفهانی (اصفهان)
- خورش نخود آله (اصفهان) (کاشان)
- قرمزه نخودچی (اصفهان)
- کباب زردک (اصفهان)
- کوفته (اصفهان) (کاشان)
- گوشت و لوبیا (اصفهان)
- نخودآب (اصفهان) (گلپایگان)
- یخمه ترش (اصفهان)
- مرجو خورش/خورش مرجو عدس (البرز) (طالقان)
- حلیم (البرز) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دیزی (البرز)
- آبگوشت بامیه (ایلام)
- بابایاری (ایلام)
- پرشگه (ایلام)
- ترخینه (ایلام)
- جگروز (ایلام) و (لرستان)
- دنده پلو (ایلام)
- سختی (ایلام)
- شله امیری (ایلام)
- کوفته سیرابی (ایلام)
- گمگه (ایلام)
- گوجه پونه (ایلام)
- قله ماسوا (ایلام)
- ماسوا (ایلام)
- مکش (ایلام)
- پلو میگو بوشهری (بوشهر)
- دال عدس (بوشهر)
- دوپیازه میگو (بوشهر)
- دوقوس ماهی (بوشهر) (بندر دیلم)
- سبزی پلو ماهی (بوشهر)
- قلیه ماهی (بوشهر)
- قلیه میگو (بوشهر) و (خوزستان)
- قیمه بوشهری (بوشهر)
- کپه (بوشهر)
- گمنه (بوشهر)
- لخ لخ (بوشهر)
- یتیمک (بوشهر)
- ماهی شکم پر (بوشهر)
- اشکنه اسفناج (تهران)
- تهچین فیروزکوهی (تهران) (فیروزکوه)
- دمپختک (تهران)
- والک پلو (تهران) و (کرمانشاه)
- دمی بلغور جو (تهران) (لواسان)
- سر گنجشکی تهرانی (تهران)
- آبگوشت بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)
- آوریز (چهارمحال و بختیاری)
- کاردین (چهارمحال و بختیاری)
- کباب بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- هره (چهارمحال و بختیاری)
- آش شلغم (خراسان جنوبی)
- اشکنه بلغور شیر (خراسان جنوبی)
- اشکنه قند (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- بلغور پلو (خراسان جنوبی)
- حلیم عدس خراسانی (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- دمی بلغور (خراسان جنوبی)
- ساطری پلو (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- شله ماش (خراسان جنوبی) (بجنورد) و (استان لرستان) (درود)
- قوروت/قروتو/قروت (خراسان جنوبی) (بجنورد) (بیرجند) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)
- کشک سالاری (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- آش آبکش (خراسان رضوی)/آش سوزمه (قوچان)
- آش بلغور گندم نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش حلبه و زیره نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ماستی (خراسان رضوی) (سبزوار)
- اشکنه (خراسان رضوی)
- اشکنه گوجه فرنگی (خراسان رضوی) (نیشابور)
- توگی سرداغی (خراسان رضوی)
- دیگچه مشهدی (خراسان رضوی)
- شله مشهدی/شله (خراسان رضوی)
- کباب شیشلیک شاندیز (خراسان رضوی)
- کمه جوش/ماست جوش (خراسان رضوی) (سبزوار) و (استان سمنان) (دامغان)
- یتیمچه (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش جوشواره (خراسان شمالی)
- آش زرشک (خراسان شمالی)
- قاتقلی آش (خراسان شمالی)
- آش غلغل (خوزستان) (شوشتر)
- آش ماسووا (خوزستان)
- امگشت (خوزستان)
- بورانی باقلا سبز تازه (خوزستان) (شوشتر)
- پاکوره (خوزستان)
- پلو شوشتری (خوزستان) (شوشتر)
- پوکورا (خوزستان)
- سمبوسه (خوزستان)
- قلیه تخم مرغ (خوزستان)
- ماسووا (خوزستان) (دزفول)
- ماهی تنوری صبور (خوزستان)
- نافله (خوزستان)
- آش ماسوآ (خوزستان) (دزفول) و (لرستان) (بروجرد)
- شعله نوروزانی (خوزستان) (آبادان)
- آش ترش (زنجان) و (همدان) و (مازندران) و (لرستان)
- آش گندم (زنجان)
- آش ماست (زنجان)
- پیازو (زنجان)
- جغور بغور (زنجان)
- خورش آلوچه با مرغ (زنجان)
- شش انداز (زنجان)
- علم سلات (زنجان) (شناط ابهر)
- مسما بادمجان (زنجان) و (گیلان) و (مازندران)
- تاک پلو (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شاهرودی (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شهمیرزادی (سمنان) (شهمیرزاد)
- تهچین کشمش و لپه (سمنان)
- ته چین گرمساری (سمنان) (گرمسار)
- چرتمه پلو (سمنان)
- خلال پلو (سمنان) (دامغان)
- خورش سیب آلبالو (سمنان) (دامغان)
- خورش کدو و گردو (سمنان) (دامغان)
- خورش هویج و پسته (سمنان) (دامغان)
- سبزی پلو دامغانی (سمنان) (دامغان)
- شله دلمه (سمنان) (شاهرود)
- قلیله بادنجان (سمنان) (گرمسار)
- مانی پلو (سمنان) (دامغان)
- نثار پلو (سمنان) (شاهرود)
- پلو زعفرانی (سیستان و بلوچستان)
- تباهگ (سیستان و بلوچستان)
- تجکی (سیستان و بلوچستان)
- ستو (سیستان و بلوچستان)
- دوغ برک (سیستان و بلوچستان)
- دوغ پای (سیستان و بلوچستان) (زاهدان)
- سوزی (سیستان و بلوچستان)
- چنگالی (سیستان و بلوچستان) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- لنجو (سیستان و بلوچستان)
- آب پیازک (فارس) (شیراز)
- آش انار (فارس) و (مرکزی) و (یزد)
- آش سبزی (فارس) (شیراز)
- آش کوفته سبزی (فارس) (شیراز)
- پاچه پلو (فارس) (شیراز)
- پلو اسفندی (فارس) (آباده)
- ته چین مرغ و بادمجان (فارس) (شیراز)
- جلاب (فارس)
- دمپخت شیرازی (فارس) (شیراز)
- رب پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- دوپیازه آلو (فارس) (شیراز)
- شکر پلو شیرازی/شیرین پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- قنبر پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- قورمه به (فارس) (شیراز)
- کوفته هلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- کلم پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- لوبیا پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- هویج پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- یخنی عدس کلم (فارس) (شیراز)
- یخنی نخود (فارس) (شیراز)
- بادمجان پلو (قزوین)
- قیمه نثار (قزوین)
- کوکوی شیرین (قزوین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- آبگوشت قنبید/آبگوشت قمنبیت (قم)
- آبگوشت مزوره (قم)
- آش آلو و عدس (قم)
- آش قنبید/آش قمنبیت (قم)
- ماشاب (قم)
- آبگوشت غوره (کردستان) و (همدان)
- آش پرپوله (کردستان)
- آش دانه کولانه (کردستان)
- آش عدس بلغور (کردستان) (سنندج)
- آش هالاو (کردستان) (سنندج)
- آش کشک (کردستان) (سنندج)
- آش سه نگه سیر (کردستان)
- برویشین/برویشین تورش (کردستان)
- خورش تره (کردستان)
- خورش ریواس (کردستان) و (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دنده کباب (کردستان) و (کرمانشاه)
- شلکینه (کردستان) و (ايلام)
- عدسی با رشته (کردستان) (سقز)
- قایرمه (کردستان)
- که لانه (کردستان)
- آبگوشت بادمجان و کشک (کرمان)
- آبگوشت زیره (کرمان)
- آش گندم شیر (کرمان)
- اوماچ آش (کرمان)
- بز قورمه (غذای کرمان)
- خورش آلوچه (کرمان)
- خورش بزقرمه (کرمان)
- خورش به آلو (کرمان)
- زیره پلو (کرمان)
- کشک کدو (کرمان)
- لپه پلو با زیره (کرمان)
- مجور کدو (کرمان)
- آبگوشت غوره و گوجه فرنگی (کرمانشاه)
- آش عباسعلی (کرمانشاه)
- آش کشک بادمجان (کرمانشاه)
- بورانی پاغازه (کرمانشاه)
- چلو گوشت (کرمانشاه) (سمنان)
- خوراک کدو حلوایی (کرمانشاه)
- خورش خلال بادام/قیمه خلال بادام (کرمانشاه)
- خورش کنگر (کرمانشاه)
- خورش ونوشک (کرمانشاه)
- دستپیچ کرمانشاهی (کرمانشاه)
- رشته پلو (کرمانشاه) و (اردبیل) (هشجین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- سورانه (کرمانشاه)
- سیب پلوی کرمانشاهی/سیب پلو (کرمانشاه)
- کشک بادمجان (کرمانشاه) (کرمان)
- کوفته ریزه (کرمانشاه)
- کوفته شیرین (کرمانشاه)
- کوفته عربی (کرمانشاه)
- کوفته کرمانشاهی (کرمانشاه)
- کوفته هویج (کرمانشاه)
- کوکوی پاغازه (کرمانشاه)
- نخودپلو (کرمانشاه) و (مرکزی) (اراک)
- ونوشک پلو (کرمانشاه)
- هلو کباب (کرمانشاه)
- آش دنگو (کهگیلویه و بویراحمد)
- آش کارده (کهگیلوله و بویراحمد) و (فارس) (اقلید)
- بیلهرپلو (کهگیلویه و بویراحمد) (یاسوج)
- شله ماشکی (کهگیلویه و بویراحمد) (گچساران)
- کله جوشک (کهگیلویه و بویراحمد)
- آش اسپه شله (گلستان)
- باسترمه (گلستان) (ترکمن)
- چکدرمه (گلستان) (ترکمن)
- خورش اسفناج و ماش (گلستان)
- خورش ساک (گلستان) (گرگان)
- کدو ترشک (گلستان) (گرگان)
- کوکوی اسفناج گرگانی (گلستان) (گرگان)
- کی آش (گلستان)
- گوجه آش (گلستان)
- ماش آش (گلستان)
- ماش پلو (گلستان)
- هلی آش (گلستان)
- آش قلیه (گیلان)
- انارآویج/انار بیج/خورش فسنجان گیلانی (گیلان)
- باقلای بهاره (گیلان)
- باقلاقاتق (گیلان)
- پلا سر تره (گیلان)
- ترشه آش (گیلان)
- ترش شامی/ترشه شامی (گیلان)
- ترش کباب (گیلان) و (مازندران)
- ترش تره/ترشه تره (گیلان) و (مازندران)
- جعفری قورمه (گیلان)
- چغرتمه مرغ (گیلان)
- خورش انار مسما (گیلان)
- خورش غورابه (گیلان)
- خورش گل در چمن (گیلان)
- خورش موتن جن (گیلان)
- خورش جغرتمه (گیلان)
- خورش مرغ ترش (گیلان) و (مازندران)
- سیرابیج (گیلان)
- گمج کباب (گیلان)
- سیر قلیه گیلانی (گیلان)
- سیرقلیه (گیلان)
- شامی (گیلان) (رودبار)
- شوید خولی (گیلان)
- شیرین تره (گیلان)
- شش انداز گیلانی/شیش انداز بادمجان (گیلان)
- شیرین قورمه (گیلان)
- فندققاتق (گیلان)
- فیبیج (گیلان)
- کوکوی اشپل (گیلان)
- کال کباب/کل کباب (گیلان) و (مازندران)
- لونگی (گیلان)
- کویی خورش (گیلان)
- کولی غورابیج (گیلان)
- کویی تره (گیلان)
- گیجاواش تره (گیلان)
- ماهی فویج شکم پر (گیلان)
- ماهی گردبیج (گیلان)
- ماهی مالاتا (گیلان)
- مرغ شکم پر گیلانی (گیلان)
- مجی خورش (گیلان) و (مازندران)
- مطنجن مرغابی (گیلان)
- میرزا قاسمی (گیلان) و (مازندران)
- نازخاتون (گیلان) و (مازندران)
- نرگسی اسفناج (گیلان) و (مازندران)
- ورقه (گیلان)
- وینگوم ماست (گیلان) و (مازندران) و (گلستان)
- خورش سیب درختی (لرستان)
- آبگوشت دو گوله دودار (لرستان)
- آش ترخینه/سوپ ترخینه (لرستان) و (همدان) و (کرمانشاه)
- آش دندونی (لرستان)
- آش کشگینه/ترخینه (لرستان)
- پرتله (لرستان)
- خاگینه (لرستان) (بروجرد)
- خورش قلیه ترش (لرستان)
- دلمه برگ مو بروجردی (لرستان) (بروجرد)
- دلمه سیراب شیردان/سغدو (لرستان) (بروجرد)
- زیر برنجی/آش گوشت (بروجرد)
- سمنو (لرستان) و (مازندران)
- شامی کباب شومی کوکو (لرستان)
- کوفته نخودچی (لرستان)
- گوله ریزه (لرستان)
- گیپه خرمآباد (لرستان)
- آش گزنه/آش ترش (مازندران)
- آغوز مسما (مازندران)
- اردک شکم پر (مازندران)
- اسپناساک (مازندران)
- اکبر جوجه (مازندران)
- باقلا وابیج (مازندران)
- برنج کدوحلوایی (مازندران)
- بورانی کدو حلوایی (مازندران)
- بورانی بادمجان کبابی (مازندران)
- پلو مرغ بهشهری (مازندران)
- ته چین گوشت (مازندران)
- خورش ناردون (مازندران)
- سرانار (مازندران)
- کئی انار (مازندران)
- کدوبره (مازندران)
- فسنجان با گوشت مرغابی (مازندران)
- مالابیج/مالاتا (گیلان) و (مازندران)
- مرغ شکم پر مازندرانی (مازندران)
- آبگوشت دوغدار (مرکزی) (اراک)
- آش آلو (مرکزی) (ساوه)
- آش بیبی سهشنبه/آش اَماج (مرکزی) (اراک) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ترخینه دوغ (مرکزی) (اراک)
- آش حلیم (مرکزی) (دلیجان)
- آش جو/ترخینه جو (مرکزی) و (البرز)
- آش جودوغ (مرکزی) (اراک)
- آش شیر/ترخینه شیر (مرکزی) و (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش مصطفی (مرکزی) (اراک)
- تهتالی (مرکزی) (اراک)
- شفته (مرکزی) (اراک)
- خورش فسنجان و کشک (مرکزی) (تفرش)
- برنج دیشو (هرمزگان)
- بره پلو عربی (هرمزگان)
- بلالیت (هرمزگان) (بندرعباس)
- پودینی کوسه (هرمزگان)
- زیبون (هرمزگان)
- عنکاس (هرمزگان)
- کلمبا (هرمزگان)
- ماهی میدم/دمپختک ماهی/دمی لخلاخ (هرمزگان) و (بوشهر)
- ماهی شیر سرخ (هرمزگان)
- متبک (هرمزگان)
- موفلک (هرمزگان)
- مهیاوه (هرمزگان)
- هزاری (هرمزگان) (بندرعباس)
- هواری (هرمزگان) (بندرعباس)
- آبگوشت بزباش (همدان) و (خراسان)
- آبگوشت فلفل همدانی (همدان)
- آبگوشت قورمه سبزی همدان (همدان)
- آبگوشت کلم قمری (همدان)
- آبگوشت یخنی (همدان)
- آش آبغوره (همدان)
- آش اماج/آش اوماج (همدان)
- آش بادمجان (همدان) (ملایر) و (لرستان)
- آش برنج (همدان)
- آش بلغور (همدان)
- آش ترش با میوه (همدان)
- آش خیارچنبر (همدان)
- آش رشته دوغ (همدان) (تویسرکان)
- آش غوره وا (همدان) (تویسرکان)
- آش کشکک (همدان) (تویسرکان)
- آش خشکبار (همدان)
- آش سوماق (همدان)
- آش شل پتله/آش شله پلته (همدان)
- آش غورابه (همدان)
- آش کاچی (همدان)
- آش میوه (اردبیل) و (همدان)
- آش هویج و جو (همدان)
- پتله پلو/پلته پلو (همدان) (تویسرکان)
- خورش غوره بادمجان (همدان)
- سرداشی (همدان)
- قوت (همدان)
- کوفته نخودی (همدان) (تویسرکان)
- کوفته همدانی (همدان)
- آش شولی (یزد)
- آش توکی (یزد)
- آش کدو (یزد) (تفت)
- آش کلم (یزد) (تفت)
- آش جوگاو (یزد) (اردکان)
- آش ماش (یزد) (مهریز)
- خورش قیمه یزدی (یزد)
- قیمه نخود (یزد)
- گبوله (کازرون)
- کتاب آشپزی/یارمه پلو (لنگرود)
منبع: سایت ویکی کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.