پادکست انجیر و به در مورد فرهنگ غذا و آداب و رسوم مربوط به غذا

پادکست انجیر و به در مورد فرهنگ غذا و آداب و رسوم مربوط به غذا (بخش سوم – فصل 2)

اژدهایی که از کوه افتاد پایین

فاطمه ارجمندی، مهمون عزیز و خوش سر وزبان این اپیسود، نقل قول میکند که مترجمی زبان انگلیسی خواند ولی فقط بخاطر مدرکش که بتواند معلم شود، ولی بعده ها متوجه شد که با توجه به تیپ شخصیتی اش نمی تواند کار تکراری انجام دهد و به دنبال علاقه کودکی اش, که همون نقاشی است, راهی شده … اما در قالب گرافیک، و هم اکنون در راه گرافیک دیزاینر شدن است با همه سختی ها و شادی های موجود در این سفر. مطمین هستم که موفق میشه!

صحبت از تیپ شخصیتی که کردیم، ذکر شود که فاطمه ارجمندی خیلی شیطونه و به سختی خسته می شه…. و باید گفت که اون خودشو یک اژدها می دونه!
به چندین دلیل، به جمله این که عاشق پروازه، موقع عصبانیت از دهانش آتیش میاد و مهربونه مث یه اژدهای بزرگ و قوی و اروم (البته با تلنگری به هم می ریزه) و البته سال آتش اژدها هم دنیا امده.

در ضمن نا گفته نگذارم که فاطمه ارجمندی یکی از دوستهای خوب و دوست داشتنی من هست و تا مدتها با هم در شرکت زیرک در “مپس” کار میکردیم و با همدیگر، با شوخی واردی و هم چنین با خلوص نیت و همت فراوان، در ماجرا جویی های استارت آپی، به همدیگر انرژی و قوت قلب میدادیم.

برای اشنایی بیشتر با فاطمه ارجمندی میتونید به صفحه اینستاگرامش سر بزنید: @wiredcherry2


لقمه ی دوم انجیر و به _قسمت دوم


داستان دختر کرمانشاهی خوش خوراک

“تو اگر گوشه ی محراب نشستی صنمی گفت چرا؟”

سهیلا زنگنه دانشجوی نرم‌افزاری است، عاشق کامپیوتر هست، باهوش و زرنگ و شوخ و شنگ و خندان است، قلبش بزرگه، روحیه اش مثبت و نشاط آور است، و پر از انرژی هست. از اون آدما که همه دوست دارند پهلوش باشند، و از اون دوستها که اگه ازش کمک بخواهی، هر جور شده میاد و هوات رو داره.

دیگه براتون بگم که سهیلا اهل کرمانشاه است، خواهر دو قلو داره که از بچگی‌ به جفتشون میگند “آفتاب و مهتاب” … حدس بزنید که سهیلا آفتاب هست یا مهتاب؟ 

در ضمن، زرنگی و ذکاوت سهیلا به شیوه غذا خوردنش هم میرسه، چون خیلی‌ خوش خوراک است ولی‌ عوض اینکه اشتهای خودش رو با حله حوله و “جانک فود” خراب کنه، احترام و اشتهاش رو داره و فقط غذای درست و حسابی میخوره. به قول خودش میگه: “گشنگی رو یک ارزش می‌دونم.” و البته ماشالله از اون آدمهای خوش شانس نادر است که میتونه پنج شیش وعده شکم سیر بخوره و همینجور باریک و قلمی بمونه. وای از دست اینجور آدم ها!!!

از شنیدن این اپیزود شوخ و خوشمزه و خودمونی غفلت نکنید.


پدر و مادر انجیر و به

در این اپیزود خاص با پدر و مادر “انجیر و به” آشنا میشیم! فریده و کیومرث هوشیار

فریده هوشیار لیسانس جامعه شناسی‌ از دانشگاه تهران دارند، خانم خونه دار هستند و همینجور یک کولاژ آرتیست درجه یک. پورتفولیو شون اینجاست: http://www.motifari.com

کیومرث هوشیار صاحب چندین و چند مدرک تحصیلات عالیه هستند: از ایران، فرانسه و امریکا، اما مهمتر از تحصیلات عالیه اینکه خودشون شخص بسیار عالی هستند، و دقیقا و صریحا یکی‌ از بهترین آدمهایی که میشناسم. امیدوارم یک مثقال از خوبیهاشون رو به ارث برده باشم. 

در این گفتگوی خودمونی فامیلی صحبت زیادی از غذا و موارد دلچسب دیگر می‌کنیم. اگر گوش کنید که لطف کردید!


داستایوسکی و غذاهای صفوی

ژاله ابراهیمی تحصیل رو ابتدا با کامپیوتر و بعد تاریخ شروع کرد و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ در دانشگاه شهید بهشتی هست. ژاله میگه: ،”من هرگز نتوانستم بفهمم چگونه می شود تمام عمر یک شغل ثابت داشت. به همین خاطر از برنامه نویسی و تدریس گرفته تا روزنامه نگاری و راهنمای گردشگری در رزومه کاریم پیدا می شود.” اهل سفر هم هست و به 25 کشور جهان سفر کرده است. همین سفرها اشتیاق ژاله را برای دانستن درباره ایران را بیشتر کرد و به همین دلیل بعد از سالها به دانشگاه برگشت تا این بار تاریخ بخواند. اما لابلای صفحات تاریخ کلاسیکی که می خواند چیزی کم بود؛ طعم و عطر غذای ایرانی! برای اولین بار این طعم و عطر خوش را در صفحات رساله های آشپزی صفوی پیدا کرد. و شروع کرد به طبخ غذاهای صفوی… حالا دیگر طعم تاریخ روی میز بود… طعم غذاهایی که شاهان صفوی می چشیدند… عطر عجیب آشپزخانه های چهارصد سال پیش… این تجربه را با دیگران شریک شد.

در حال حاضر ژاله بر روی احیای غذاهای تاریخی کار می کند. پروژه ای را که با غذای صفوی آغاز شده بود گسترش می دهد و در حال پژوهش درباره غذاهای دوره های تاریخی دیگر هست. حیف است که این همه طعم و عطر و رنگ، لابلای سطور کتابهای تاریخی از یادها برود…

این اپیسود یکی از بهترین هاست. صحبت و حال و هوای بسیار خوشمزه. صحبت از غذاهای نادری مثل شاتوت پلو و بادمجان برشته و اش انار و خورش زنگی و … 

برای اشنایی بیشتر با ژاله ابراهیمی میتونید به صفحه تلگرام اش سر بزنید: 
https://t.me/safavidcuisine


دیگر قسمت های پادکست انجیر و به – فصل اول: دیگر قسمت های پادکست انجیر و به – فصل دوم:
بخش اول بخش اول
بخش دوم بخش دوم
بخش سوم بخش سوم
بخش چهارم بخش چهارم

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *